Morgenfrue salve

Morgenfrue blomster passer og plejer alle slags hudtyper, og den er gavnlig ved en lang række hudlidelser, bl.a. eksem og psoriasis. Der kan laves en tinktur af morgenfruerne, og her skal du som udgangspunkt blande 10 g tinktur til 100 g creme(eller fedtstof).

morgenfrue

Fyld glasset 2/3 op med findelte tørrede morgenfrue blomster, som er godt presset sammen, og hæld derefter din alkohol (min. 40-45 %) over. Sørg for at presse urten igen, så den er helt dækket af alkoholen. Gentag dagen efter, fordi det her ofte er svulmet op. Som udgangspunkt er trække tid i lufttæt beholder min. 4 uger – og gerne 6 uger.Si eller sigt urterne fra, gerne presset gennem et klæde. Anvend mørke glas eller dæk det med et klæde.
Holdbarhed 10-15 år <3

2 tanker om “Morgenfrue salve

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *